
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z buraka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
wody800 g
-
czerwonych buraków małych, umytych, w łupinach400 g
-
ząbek czosnku1
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego25 g
-
jogurtu naturalnego typu greckiego150 g
-
pasty tahini (pasty sezamowej)1 łyżka
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
72 kcal /
302 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
8.9 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska