
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z buraka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
800 g wody
-
400 g czerwonych buraków małych, umytych, w łupinach
-
1 ząbek czosnku
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
150 g jogurtu naturalnego typu greckiego
-
1 łyżka pasty tahini (pasty sezamowej)
-
10 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
72 kcal /
302 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
8.9 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska