Urządzenia i Akcesoria
Hummus z suszonymi pomidorami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
440 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (zalewę zachować)
-
30 - 50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
409.5 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
617.9 kJ /
147.7 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
21.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z buraka
1 Std.
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 Min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 Min
Hummus z groszkiem
10 Min
Hummus paprykowy, domowe krakersy i napój jabłkowo-pomarańczowy
1 Std.
Hummus z marchewki
1 Std. 45 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Pasta z bakłażana
55 Min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 Min
Hummus z zielonego groszku
40 Min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 Min
Tahini
10 Min