
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z suszonymi pomidorami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku2 - 3
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (zalewę zachować)440 g
-
wody mineralnej, niegazowanej30 - 50 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)50 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 - 40 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.7 kcal /
617.9 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
21.5 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
409.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus paprykowy, domowe krakersy i napój jabłkowo-pomarańczowy
1 godz.
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Tahini
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min