Hummus z warzywami - wersja podstawowa
TM6 TM5

Hummus z warzywami - wersja podstawowa

4.5 (405 ocen)

Składniki

  • 240 - 300 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
  • 50 g pasty tahini
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 - 50 g oliwy z oliwek
  • 60 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
    lub 60 - 70 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • warzywa, mieszane (np. marchewka, ogórek, seler naciowy), pokrojone w słupki, do podania

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
4646 kJ / 1038 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
83 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
20.3 g
Sód
1393 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy