Urządzenia i Akcesoria
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
430 g
Składniki
-
240 - 300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
-
50 g pasty tahini
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 - 50 g oliwy z oliwek
-
60 - 70 g wody60 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
½ łyżeczki soli
-
warzywa, mieszane (np. marchewka, ogórek, seler naciowy), pokrojone w słupki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
324 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1080.5 kJ /
241.4 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z buraka
1 godz.
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus paprykowy, domowe krakersy i napój jabłkowo-pomarańczowy
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tapenada
5 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Tahini
10 min