Hummus z warzywami - wersja podstawowa

Hummus z warzywami - wersja podstawowa

4.5 436 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
430 g

Składniki

  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
    240 - 300 g
  • pasty tahini
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • oliwy z oliwek
    40 - 50 g
  • wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
    60 - 70 g
    60 - 70 g wody
  • soli
    ½ łyżeczki
  • warzywa, mieszane (np. marchewka, ogórek, seler naciowy), pokrojone w słupki, do podania

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 241.4 kcal / 1080.5 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 9.1 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 324 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...