Hummus z warzywami - wersja podstawowa

Hummus z warzywami - wersja podstawowa

4.5 450 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
430 g

Składniki

  • 240 - 300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
  • 50 g pasty tahini
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 - 50 g oliwy z oliwek
  • 60 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
    60 - 70 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • warzywa, mieszane (np. marchewka, ogórek, seler naciowy), pokrojone w słupki, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 324 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1080.5 kJ / 241.4 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...