Urządzenia i Akcesoria
Pasta z marchewki z migdałami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
20 porcji
Składniki
-
90 g ziaren sezamu, białego
-
70 g oleju sezamowego70 g oleju słonecznikowego
-
700 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g migdałów, blanszowanych
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 - 15 g kolendry, świeżej tylko liście
-
120 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.7 g
Kalorie
525.9 kJ /
125.6 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min
Pasta marchewkowa z figami
2h 30min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2h
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min
Pesto sezamowe
10min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45min
Pasta bezjajeczna
5min
Pasta wegetariańska
10min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1h
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min