
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z marchewki z migdałami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
20 porcji
Składniki
-
ziaren sezamu, białego90 g
-
oleju słonecznikowego70 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki700 g
-
migdałów, blanszowanych60 g
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżeczki
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście10 - 15 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego120 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
125.6 kcal /
525.9 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
9.2 g
Błonnik
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska