Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g ziaren sezamu, białego
- 70 g oleju słonecznikowego
- 700 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 60 g migdałów, blanszowanych
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 - 15 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 120 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 525.9 kJ / 125.6 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1h
Hummus z buraka
1h
Pasta marchewkowa z figami
2h 30 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45min