Pasta z cukinii i soczewicy
TM6 TM5

Pasta z cukinii i soczewicy

3.9 (60 ocen)

Składniki

  • 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 500 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
488.5 kJ / 116.8 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
14.4 g
Tłuszcz
4.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
597.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy