Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g zielonej soczewicy, suszonej
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 488.5 kJ / 116.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 597.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta z cukinii i czosnku
55min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Pasta wegetariańska
10 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 Min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 Min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min