
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z cukinii i soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry½
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
zielonej soczewicy, suszonej100 g
-
wody500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
116.8 kcal /
488.5 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
597.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE
12 Przepisów
Polska
Polska