Pasta z cukinii i soczewicy

Pasta z cukinii i soczewicy

3.9 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • cukinii pokrojonej na kawałki
    200 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
    ½
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • oliwy z oliwek
    2 łyżki
  • zielonej soczewicy, suszonej
    100 g
  • wody
    500 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 116.8 kcal / 488.5 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 597.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...