Urządzenia i Akcesoria
Pasta z cukinii i soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej
-
500 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.3 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
488.5 kJ /
116.8 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min