Urządzenia i Akcesoria
Hummus z domowym tahini
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
Tahini
-
ziaren sezamu50 g
-
oleju słonecznikowego30 g
Hummus
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej, zalewę zachować240 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania hummusu50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
ząbek czosnku1
-
soli½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331.4 kcal /
1386.7 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
27.6 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
420 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Hummus z buraka
1 godz.
Pesto z bazylii
10 min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Hummus paprykowy, domowe krakersy i napój jabłkowo-pomarańczowy
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Tahini
10 min