Urządzenia i Akcesoria
Hummus z groszkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
700 g
Składniki
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
240 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
50 - 60 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 ząbki czosnku
-
80 - 100 g zimnej wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
seler naciowy ilość do podania
-
marchewka ilość do podania
-
papryka ilość do podania
-
ogórek ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
111.6 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
469 kJ /
112 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z buraka
1 godz.
Hummus paprykowy, domowe krakersy i napój jabłkowo-pomarańczowy
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Tahini
10 min