Urządzenia i Akcesoria
Hummus z zielonego groszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
310 - 340 g wody
-
500 g zielonego groszku, mrożonego
-
70 g pasty tahini
-
1 ząbek czosnku
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 czubata łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
713 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus paprykowy, domowe krakersy i napój jabłkowo-pomarańczowy
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Tahini
10 min