
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z zielonego groszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
wody310 - 340 g
-
zielonego groszku, mrożonego500 g
-
pasty tahini70 g
-
ząbek czosnku1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia30 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 czubata łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mięty, świeżej tylko liście1 gałązka
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
170 kcal /
713 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pasta z bakłażana
55 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Tahini
10 min