Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżka migdałów, w płatkach
-
½ cytryn ekologicznej
-
160 g makaronu orkiszowego, typu spaghetti160 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
130 - 140 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
-
15 g orzechów włoskich, łuskanych
-
½ ząbka czosnku
-
5 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
2 - 3 liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1548.2 mg
Białko
16.4 g
Kalorie
2126 kJ /
508.1 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
70.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Kremowy sos brokułowy
35 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Bolognese z kalafiorem
55 min