
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
wody1400 g
-
makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)250 g
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry70 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach70 g
-
różyczek brokułu małych70 g
-
oleju10 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ząbki czosnku2
-
masła orzechowego160 - 200 g
-
sosu sojowego15 g
-
oleju sezamowego20 g
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych2 łyżki
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616.3 kcal /
2578.5 kJ
Białko
20.9 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
62.1 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
1051 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min