Makaron z warzywami w sosie orzechowym
TM6 TM5

Makaron z warzywami w sosie orzechowym

4.1 (418 ocen)

Składniki

  • 1400 g wody
  • 250 g makaronu, suchego, typu tagliatelle, z pszenicy durum (patrz wskazówka)
  • 70 g marchewki, pokrojonej w 3 mm plastry
  • 70 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
    lub 70 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • 70 g różyczek brokułu, małych
  • 10 g oleju
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 160 - 200 g masła orzechowego
  • 15 g sosu sojowego
  • 20 g oleju sezamowego
    lub 20 g oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2578.5 kJ / 616.3 kcal
Białko
20.9 g
Węglowodany
62.1 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
5.7 g
Sód
1051 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy