
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g wody
- 250 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
- 70 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
70
g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
lub 70 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego lub świeżego - 70 g różyczek brokułu małych
- 10 g oleju
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
- 160 - 200 g masła orzechowego
- 15 g sosu sojowego
-
20
g oleju sezamowego
lub 20 g oleju kokosowego - 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
- 2 łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
- kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 616.3 kcal / 2578.5 kJ
- Białko
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 1051 mg