Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kopytka
- woda, osolona, do gotowania kopytek
- 300 g marchewki, ugotowanej, np. pozostałej z rosołu, pokrojonej na kawałki
- 60 g bułki tartej
- 165 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 40 g cukru
Masło cynamonowe
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g ziaren sezamu, białego (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 10 - 20 g cukru (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3479.9 kJ / 831.7 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 121.9 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 329.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z pesto z buraka
25 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1h
Zupa krem z białej fasoli i dyni (dla dzieci)
35 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10 min
Kotleciki z marchewki
1h 20 min