Urządzenia i Akcesoria
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Kopytka
-
woda osolona, do gotowania kopytek
-
300 g marchewki ugotowanej, np. pozostałej z rosołu, pokrojonej na kawałki
-
60 g bułki tartej
-
165 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g cukru
Masło cynamonowe
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g ziaren sezamu, białego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 - 20 g cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
329.4 mg
Białko
16 g
Kalorie
3479.9 kJ /
831.7 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
121.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min