
Urządzenia i Akcesoria
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Kopytka
-
woda osolona, do gotowania kopytek
-
marchewki ugotowanej, np. pozostałej z rosołu, pokrojonej na kawałki300 g
-
bułki tartej60 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu165 g
-
cukru40 g
Masło cynamonowe
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
ziaren sezamu, białego (patrz wskazówka)20 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)10 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
831.7 kcal /
3479.9 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
121.9 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Sód
329.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Placki z amarantusa i banana
55 min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min