Urządzenia i Akcesoria
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Kopytka
-
woda osolona, do gotowania kopytek
-
300 g marchewki ugotowanej, np. pozostałej z rosołu, pokrojonej na kawałki
-
60 g bułki tartej
-
165 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g cukru
Masło cynamonowe
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g ziaren sezamu, białego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 - 20 g cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
329.4 mg
Białko
16 g
Kalorie
3479.9 kJ /
831.7 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
121.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 Std. 30 Min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 Min
Dyniowe mac'n'cheese
50 Min
Placki dyniowe z ricottą
30 Min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 Std.
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 Min
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1 Std. 40 Min
Bułeczki z batatów
3 Std. 20 Min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 Min
Placki z dyni i kurczaka
40 Min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 Std. 10 Min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 Min