
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z dynią i serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek30 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)60 g
-
miąższu dyni np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki250 g
-
ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min320 g
-
wody700 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sera taleggio pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
masła30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
506.3 kcal /
2118.2 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
69.3 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
511.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska