Risotto z dynią i serem

Risotto z dynią i serem

4.2 265 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    60 g
  • miąższu dyni np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
    250 g
  • ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
    320 g
  • wody
    700 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sera taleggio pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
    100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • masła
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 506.3 kcal / 2118.2 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 69.3 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 511.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...