Urządzenia i Akcesoria
Risotto z dynią i serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek
-
60 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
250 g miąższu dyni np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
320 g ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
-
700 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę100 g sera taleggio pokrojonego w 1 cm kostkę
-
30 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
511.5 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
2118.2 kJ /
506.3 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
69.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min