
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
- 60 g orzechów nerkowca
- 800 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 600 g różyczek brokułu
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 40 g masła pokrojonego na kawałki
- 30 - 40 g oliwy z oliwek
- ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- 140 g jogurtu greckiego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 282 kcal / 1179 kJ
- Białko
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Węglowodany
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 Min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 Min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 Min
Makaron z kurczakiem, brokułem i szpinakiem (BLW, dla dzieci)
30 Min
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
30 Min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 Std. 30 Min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 Min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 Min
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1 Std. 20 Min
Placuszki wege z ciecierzycy
30 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min