
Urządzenia i Akcesoria
Bolognese z kalafiorem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
różyczek kalafiora600 g
-
cebuli przekrojonej na pół180 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
pieczarek całych lub przekrojonych na pół300 - 350 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
selera naciowego bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki800 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego30 - 50 g
-
woda do gotowania makaronu
-
makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle (500 g)1 opakowanie
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
568.5 kcal /
2380.2 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
84.8 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
818.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
6 Przepisów
Polska
Polska