Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sera parmezan
- 400 g dyni piżmowej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazda nasiennego, przekrojona na pół
- 1 łyżka liści tymianku, świeżych
- 560 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 300 g makaronu, suchego, typu penne
- 240 - 250 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (1 puszka)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1712.6 kJ / 409 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 77.7 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 9.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z pesto z buraka
25min
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1h 20min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1h 40min
Dyniowe mac'n'cheese
50min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 Min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Penne z dynią i szynką
40 min
Kremowy sos brokułowy
35min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1h
Placki dyniowe z parmezanem
45 Min