Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
TM5 TM6

Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą

3.2 (171 ocen)

Składniki

  • 20 g sera parmezan
  • 400 g dyni piżmowej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazda nasiennego, przekrojona na pół
  • 1 łyżka liści tymianku, świeżych
  • 560 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 300 g makaronu, suchego, typu penne
  • 240 - 250 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (1 puszka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1712.6 kJ / 409 kcal
Białko
16.2 g
Węglowodany
77.7 g
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
9.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy