
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sera parmezan
-
400 g dyni piżmowej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazda nasiennego, przekrojona na pół
-
1 łyżka liści tymianku, świeżych
-
560 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g makaronu, suchego, typu penne
-
240 - 250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
409 kcal /
1712.6 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
77.7 g
Błonnik
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska