Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą

Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą

3.3 372 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan
    20 g
  • dyni piżmowej pokrojonej na 3 cm kawałki
    400 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazda nasiennego, przekrojona na pół
    ½ - 1
  • liści tymianku, świeżych
    1 łyżka
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • wody
    560 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • makaronu, suchego, typu penne
    300 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
    240 - 250 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 409 kcal / 1712.6 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 77.7 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...