
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan20 g
-
dyni piżmowej pokrojonej na 3 cm kawałki400 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazda nasiennego, przekrojona na pół½ - 1
-
liści tymianku, świeżych1 łyżka
-
wody560 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu penne300 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)240 - 250 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
409 kcal /
1712.6 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
77.7 g
Błonnik
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska