Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą i burakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej
-
60 - 70 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
500 g wody
-
250 g czerwonych buraków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
50 g mieszanki sałat50 g liści szpinaku, świeżych
Sos
-
80 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki musztardy
-
2 łyżeczki miodu
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
30 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
ser parmezan, w płatkach, ilość do dekoracjiser kozi, twardy w płatkach, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
167.5 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1811.3 kJ /
432.9 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min