
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
wody1000 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak120 g
-
jajka4
-
zielonego groszku, mrożonego100 g
-
rzodkiewek pokrojonych w 2 mm plastry80 g
-
czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry40 g
-
mieszanki młodych sałat200 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego1 pęczek
Winegret
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kiełki brokułu, świeże ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307.3 kcal /
1286.4 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
814.5 mg