Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
1000 g wody
-
120 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
4 jajka
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
80 g rzodkiewek pokrojonych w 2 mm plastry
-
40 g czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry
-
200 g sałaty lodowej, porwanej na kawałki200 g mieszanki młodych sałat
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
Winegret
-
1 ząbek czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełki brokułu, świeże ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
814.5 mg
Białko
11.9 g
Kalorie
1286.4 kJ /
307.3 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka brokułowa
30 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 godz. 10 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min