
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 1000 g wody
- 120 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 4 jajka
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- 80 g rzodkiewek pokrojonych w 2 mm plastry
- 40 g czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry
-
200
g mieszanki młodych sałat
lub 200 g sałaty lodowej porwanej na kawałki - 1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
Winegret
- 1 ząbek czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełki brokułu, świeże ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 307.3 kcal / 1286.4 kJ
- Białko
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 31 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 814.5 mg