
Urządzenia i Akcesoria
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
wody1000 g
-
młodych marchewek (dł. 5-7 cm), przekrojonych wzdłuż na pół300 g
-
soli2 łyżeczki
-
makaronu, suchego typu fusilli200 g
-
rukoli80 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na paski80 g
Dressing balsamiczny
-
oliwy z oliwek40 g
-
octu balsamicznego15 g
-
soku z cytryny15 g
-
syropu klonowego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
Serwowanie
-
ziaren sezamu (patrz wskazówka)2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
455.8 kcal /
1908.1 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
69.5 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
892.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska