Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
TM6 TM5

Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą

4.6 (376 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 30 g rukoli
  • 100 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 - 120 g awokado, pokrojonego w 1 cm kostkę (1 szt.)
  • 20 g czarnych oliwek, pokrojonych w 2 mm plastry
  • 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2229.3 kJ / 532.8 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
58.1 g
Tłuszcz
29.1 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Błonnik
12.4 g
Sód
1786.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy