Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą

Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą

4.6 449 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    100 g
  • rukoli
    30 g
  • sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • awokado pokrojonego w 1 cm kostkę (1 szt.)
    100 - 120 g
  • czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 - 10 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    50 g
  • oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 532.8 kcal / 2229.3 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 29.1 g
Węglowodany 58.1 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1786.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...