
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 30 g rukoli
- 100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
- 100 - 120 g awokado pokrojonego w 1 cm kostkę (1 szt.)
- 20 g czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 5 g koperku, świeżego tylko liście
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
- 1 łyżka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 532.8 kcal / 2229.3 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Sód
- 1786.6 mg