Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g rukoli
-
100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 - 120 g awokado pokrojonego w 1 cm kostkę (1 szt.)
-
20 g czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 łyżka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1786.6 mg
Białko
19 g
Kalorie
2229.3 kJ /
532.8 kcal
Tłuszcz
29.1 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
58.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 godz. 10 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min