
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
kaszy gryczanej, niepalonej100 g
-
rukoli30 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
awokado pokrojonego w 1 cm kostkę (1 szt.)100 - 120 g
-
czarnych oliwek pokrojonych w 2 mm plastry20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
oliwy z oliwek (patrz wskazówka)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
532.8 kcal /
2229.3 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
29.1 g
Węglowodany
58.1 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1786.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska