
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
miodu1 ½ łyżka
-
migdałów, ze skórką30 g
-
dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki400 g
-
oliwy z oliwek3 łyżki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ziaren sezamu, białego2 łyżki
-
komosy ryżowej (quinoa)200 g
-
wody400 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego2 szczypty
-
oleju z orzechów włoskich30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na 5 cm kawałki2
-
mięty, świeżej tylko liście2 łyżki
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
pestek granatu (z ok. 1 szt., patrz wskazówka)80 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
507 kcal /
2124 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
50.3 g
Błonnik
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min