Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
TM5 TM6

Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem

Składniki

  • 1 ½ łyżka miodu
  • 30 g migdałów, ze skórką
  • 400 g dyni Hokkaido, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki ziaren sezamu, białego
  • 200 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 400 g wody
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 30 g oleju z orzechów włoskich
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem, pokrojone na 5 cm kawałki
  • 2 łyżki mięty, świeżej, tylko liście
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 80 - 100 g pestek granatu (z ok. 1 szt., patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2124 kJ / 507 kcal
Białko
11.5 g
Węglowodany
50.3 g
Tłuszcz
27.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie