Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem

Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem

4.5 73 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • miodu
    1 ½ łyżka
  • migdałów, ze skórką
    30 g
  • dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki
    400 g
  • oliwy z oliwek
    3 łyżki
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ziaren sezamu, białego
    2 łyżki
  • komosy ryżowej (quinoa)
    200 g
  • wody
    400 g
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    2 szczypty
  • oleju z orzechów włoskich
    30 g
    30 g oliwy z oliwek
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na 5 cm kawałki
    2
  • mięty, świeżej tylko liście
    2 łyżki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g
  • pestek granatu (z ok. 1 szt., patrz wskazówka)
    80 - 100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 507 kcal / 2124 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...