
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- ¾ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. oregano, bazylii, majeranku
- ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 300 g wody
- 120 g kaszy bulgur
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ łyżeczki soli
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 50 g pestek granatu
- 50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
- 30 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 374 kcal / 1567 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 51 g
- Błonnik
- 9.6 g