
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
mieszanych ziół, suszonych np. oregano, bazylii, majeranku¾ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody300 g
-
kaszy bulgur120 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
pestek granatu50 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę50 g
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374 kcal /
1567 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
9.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska