Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą

Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą

4.3 287 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • mieszanych ziół, suszonych np. oregano, bazylii, majeranku
    ¾ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wody
    300 g
  • kaszy bulgur
    120 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g
  • pestek granatu
    50 g
  • sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    50 g
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 374 kcal / 1567 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...