Urządzenia i Akcesoria
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
4 cukinie nieduże (każda po ok. 250 g), ze skórką
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki lub innego twardego, żółtego sera
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
100 g kaszy jaglanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
971.8 mg
Białko
15.1 g
Kalorie
1271.1 kJ /
303.8 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ratatouille z bobem
1 godz.
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Cukinia faszerowana
1 godz. 40 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 godz. 40 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min