
Urządzenia i Akcesoria
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
cukinie nieduże (każda po ok. 250 g), ze skórką4
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii2 szczypty
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki lub innego twardego, żółtego sera100 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego20 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki200 g
-
kaszy jaglanej100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303.8 kcal /
1271.1 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
971.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska