Cukinia nadziewana kaszą jaglaną

Cukinia nadziewana kaszą jaglaną

4.7 1.9K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • cukinie nieduże (każda po ok. 250 g), ze skórką
    4
  • soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia cukinii
    2 szczypty
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki lub innego twardego, żółtego sera
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
    20 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki
    200 g
  • kaszy jaglanej
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 303.8 kcal / 1271.1 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 32.8 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 971.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...