Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g słonecznika łuskanego uprzednio uprażonego
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g oleju kokosowego
-
35 g komosy ryżowej (quinoa)
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
tymianek, świeży do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
744.9 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1375.9 kJ /
328.9 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
25.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
35 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min