Zupa krem z ciecierzycy

Zupa krem z ciecierzycy

4.2 536 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    3 łyżki
  • pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    500 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy i opłukanej
    400 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
    2 szczypty rozmarynu, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 197.9 kcal / 828 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 981.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...