Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 400 g pomidorów, z puszki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g wody
- 400 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy i opłukanej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
lub 2 szczypty rozmarynu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 828 kJ / 197.9 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 981.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
35 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
2h 20min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 Min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9sa 25 dk
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min