
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)10 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek3 łyżki
-
pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody500 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy i opłukanej400 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
197.9 kcal /
828 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
981.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska