Zupa krem z ciecierzycy
TM5 TM6

Zupa krem z ciecierzycy

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów z puszki, całych, bez skórki, z zalewą
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 500 g wody
  • 400 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy i opłukanej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego

Wartości odżywcze
na 4 porcje
Kalorie
770 kJ / 184 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
19.1 g
Tłuszcz
10.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie