Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi

Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi

5.0 2 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova piccole
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
Ragù di salsiccia e funghi
  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di salsiccia di maiale spellata e a pezzi
  • 1 foglia di salvia fresca lavata
  • 130 g di funghi freschi a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di vino bianco
  • 100 g di passata di pomodoro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1292.4 mg
Białko 21.7 g
Kalorie 2180.3 kJ / 521.2 kcal
Tłuszcz 30.1 g
Węglowodany 41.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...