Penne risottate funghi, salsiccia e castagne

Penne risottate funghi, salsiccia e castagne

4.2 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di scalogno
    30 g
  • di salsiccia spellata e a pezzi (2-3 cm)
    300 g
  • di vino bianco
    70 g
  • di funghi porcini secchi ammollati in acqua tiepida per 10 minuti e strizzati
    70 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua calda (non bollente)
    650 g
  • di castagne cotte e pelate a pezzi
    100 g
  • di pasta secca tipo penne rigate
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 631.8 kcal / 2642.8 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1579.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...