Schiaffettoni ripieni

Schiaffettoni ripieni

4.8 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • di pecorino a pezzi (2-3 cm)
    120 g
  • di provola dolce, a pezzi
    180 g
  • di salame piccante (o spianata calabrese)
    100 g
  • di cipolla rossa di Tropea in quarti
    80 g
  • peperoncino secco piccante
    1
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di carne trita di maiale
    300 g
  • di salsiccia di maiale fresca, spellata e sbriciolata
    120 g
  • di vino bianco secco
    80 g
  • di passata di pomodoro
    800 g
  • foglia di alloro secca
    1
  • di sale
    8 g
  • di pepe nero macinato
    2 - 3 pizzichi
  • uova medie
    2
  • di pasta secca tipo cannelloni (240 g circa)
    24 pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 411.6 kcal / 1722.1 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 1384.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...