Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di scalogno tagliato a metà
- ½ peperoncino piccante rosso, fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di salsiccia, senza pelle, sbriciolata
- 40 g di Cognac
- 250 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 350 g di pasta corta a piacere
- 250 g di panna da cucina
- prezzemolo tritato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3785.5 kJ / 904.8 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 74.4 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1422.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno e olive
35 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Pasta panna e salmone
30 Min
Pappardelle alla papalina
30 Min
Spaghetti alla checca
40 Min
Penne risottate ai gamberi
30 Min
Gramigna alla salsiccia
45 min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3óra 55p
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 Min
Pasta alla ionica
30 Min