Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą

Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą

4.6 13 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 65 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • ⅔ łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 ⅓ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 60 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry
  • 25 g korzenia selera pokrojonego w 5 mm kostkę
  • 130 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 670 g wody
  • 1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅔ cytryn ekologicznej
  • 270 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)
  • 65 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • pieczywo do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 233.9 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 749.1 kJ / 179.1 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 27.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...