
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g szynki drobiowej pokrojonej w paski (5 x 1 x 0,5 cm)
- 180 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- 120 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1 cebula szalotka pokrojona w 5 mm piórka
- 10 g oleju rzepakowego
- 1 czerwona papryka (150-200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojoną na 2 cm kawałki
- 600 g wody
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 10 g koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 179 kcal / 754 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min