Włoska zupa z makaronem (TM5)

Włoska zupa z makaronem (TM5)

4.1 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 150 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 120 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    100 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 800 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
  • 80 g makaronu, suchego, krótkiego np. ditalini
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
  • grzanki do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 233 kcal / 975 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 427 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...