Japońska sałatka z surimi (TM5)

Japońska sałatka z surimi (TM5)

3.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g marchewki z odciętymi końcami
  • 400 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
  • 150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
  • 200 g paluszków surimi w całości
  • 80 g majonezu
    80 g majonezu japońskiego (kewpie), (patrz wskazówka)
  • 20 g ziaren sezamu, prażonych
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g sosu sojowego
  • 10 g mirinu (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 298.4 kcal / 1248.4 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 519 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...