
Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka z surimi (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki z odciętymi końcami
-
400 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
-
200 g paluszków surimi w całości
-
80 g majonezu
-
20 g ziaren sezamu, prażonych
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
10 g mirinu (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
298.4 kcal /
1248.4 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
519 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)
35 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min