Kokosowy kurczak po malajsku
TM6 TM5

Kokosowy kurczak po malajsku

4.0 (21 ocen)

Składniki

  • 3 papryczki chili, suszone
  • 4 zielone cebulki ze szczypiorkiem, pokrojone na kawałki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego na 2 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 270 g mleczka kokosowego
  • 1 łodyga trawy cytrynowej, tylko biała część, pokrojona na kawałki
  • 2 liście limonki Kaffir, suszone
  • 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca
  • 2 goździki
  • ¼ - ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
    lub ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 - 6 udek z kurczaka, ze skórą, z kością (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2871 kJ / 686.2 kcal
Białko
42.2 g
Węglowodany
8.8 g
Tłuszcz
49.7 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Błonnik
0.9 g
Sód
796.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy