Kokosowy kurczak po malajsku

Kokosowy kurczak po malajsku

4.1 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz.
4 porcje

Składniki

  • 3 papryczki chili, suszone
  • 4 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 270 g mleczka kokosowego
  • 1 łodyga trawy cytrynowej tylko biała część, pokrojona na kawałki
  • 2 liście limonki Kaffir, suszone
  • 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca
  • 2 goździki
  • ¼ - ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
    ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 - 6 udek z kurczaka, ze skórą, z kością (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 686.2 kcal / 2871 kJ
Białko 42.2 g
Tłuszcz 49.7 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Sód 796.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...