
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy kurczak po malajsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz.
4 porcje
Składniki
-
3 papryczki chili, suszone
-
4 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
270 g mleczka kokosowego
-
1 łodyga trawy cytrynowej tylko biała część, pokrojona na kawałki
-
2 liście limonki Kaffir, suszone
-
1 łyżeczka pasty z tamaryndowca
-
2 goździki
-
¼ - ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
4 - 6 udek z kurczaka, ze skórą, z kością (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
686.2 kcal /
2871 kJ
Białko
42.2 g
Tłuszcz
49.7 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Sód
796.8 mg