
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)60 g
-
gorącej wody500 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy30 g
-
pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry700 g
-
soli3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 2 szczypty¼ łyżeczki
-
mleka1500 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki120 g
-
mąki pszennej150 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)3 szczypty
-
makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm, ok. 400 g)20 płatów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
696 kcal /
2912 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
79.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
1311.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 Std. 35 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 Std.
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1 Std. 15 Min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1 Std. 15 Min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 Min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 Std. 30 Min
Gratin z ziemniaków i selera
1 Std. 10 Min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 Std.
Zapiekanka z kalafiora
55 Min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 Min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 Std.
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 Min