
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100 - 150
g liści szpinaku baby, świeżych
lub 100 - 150 g liści szpinaku, świeżych pokrojonych na kawałki - 80 g sałaty lodowej pokrojonej na kawałki
- 100 g pestek dyni
- 60 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
-
400
g pomidorów przekrojonych na pół
lub 400 g zielonych pomidorków tomatillo przekrojonych na pół - 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 20 g oleju
- 1 - 3 gałązki szczypiorku pokrojonego na kawałki
- 1 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 1 - 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście (opcjonalnie)
- 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 300 - 400 g wody
- 8 podudzi z kurczaka, bez skóry z kością, małych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 269 kcal / 1130 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 4 g