Urządzenia i Akcesoria
Sałatka makaronowa z czerwonym pesto i szynką drobiową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Szynka drobiowa
-
600 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na kawałki600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
800 g wody
Czerwone pesto
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
20 g orzeszków piniowych20 g migdałów, ze skórką
-
1 ząbek czosnku
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Makaron
-
1200 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
5 łyżek migdałów, ze skórką grubo posiekanych
-
350 g makaronu, suchego, typu penne
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
678 mg
Białko
29 g
Kalorie
2276 kJ /
544 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1h 20min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1h 30min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1h 30min
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50min
Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy
1h
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2h 10min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20min
Kurczak po meksykańsku z aromatycznym ryżem
35min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1h 30min
Klopsiki z serem feta
30min
Meksykańska tostada z wołowiną
1h