Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami

Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami

3.8 90 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 4 jajka, rozmiar L schłodzone
  • 40 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania jajek
  • 300 g pieczarek pokrojonych na plasterki (patrz wskazówka)
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 30 g masła schłodzonego, w 1 kawałku
  • 80 g liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych na kawałki
    80 g buraka liściowego (boćwiny), pokrojonej na kawałki
  • 15 g sosu sojowego
  • 200 g płatków owsianych
  • 900 g bulionu warzywnego, płynnego
    900 g wody, i 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 891 mg
Białko 17 g
Kalorie 1607 kJ / 384 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...