
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
jajka, rozmiar L schłodzone4
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania jajek40 g
-
pieczarek pokrojonych na plasterki (patrz wskazówka)300 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
masła schłodzonego, w 1 kawałku30 g
-
liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych na kawałki80 g
-
sosu sojowego15 g
-
płatków owsianych200 g
-
bulionu warzywnego, płynnego900 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 szczypta
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384 kcal /
1607 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
891 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Zielona owsianka
30 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Jogurt matcha z granolą i grejpfrutem
35 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Smoothie bowl z jagodami acai
10 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Omlet grecki
35 min