![Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6d2a396d-653d-46a1-bc22-6551d6bd9b1d/Derivates/7d9340fb-070a-4573-b8f2-797296270a9d.jpg)
Wersje kompatybilne
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka, rozmiar L, schłodzone
- 40 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania jajek
- 300 g pieczarek, pokrojonych na plasterki (patrz wskazówka)
- 15 g oliwy z oliwek
- 30 g masła, schłodzonego, w 1 kawałku
-
80
g liści szpinaku baby, świeżych, pokrojonych na kawałki
lub 80 g boćwiny, pokrojonej na kawałki - 15 g sosu sojowego
- 200 g płatków owsianych
-
900
g bulionu warzywnego, płynnego
lub 900 g wody i 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM - 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 891 mg