![Koreański makaron japchae (TM6) Koreański makaron japchae (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6c0c1c50f397922dc286283e00e5ad04/Derivates/c67c9e6a0bb203881c575992d75aa913462a5527.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g koreańskiego makaronu z tapioki i batatów (patrz wskazówka)
- 5 - 10 g grzybów shiitake, suszonych
- ciepła woda, do namaczania
- 50 g sosu sojowego tamari, bezglutenowego
- 40 g oleju sezamowego, prażonego, plus 1 łyżeczka
- 20 g cukru
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200
g polędwicy wołowej, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
lub 200 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm) - 200 g marchewki, z odciętymi końcami, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g pieczarek
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g wody
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 4 ząbki czosnku
- 15 g oleju
- 2 łyżeczki ziaren sezamu, prażonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1626.6 kJ / 388.8 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1411.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1h
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM5)
1h
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
40 Min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1h
Koreański makaron japchae (TM5)
1 godz. 15 min
Indyjski ryż z kuminem
25 Min
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 godz. 50 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Koreański ramen z tofu
50 Min