Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Koreański sos barbecue i wieprzowina
-
350 - 400 g polędwicy wieprzowej w 1 kawałku (patrz wariant)
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g wody
-
50 g sosu sojowego
-
50 g octu ryżowego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Sałatka ryżowa
-
100 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
1 - 2 kapusty pak choi, baby (ok. 200 g), pokrojone na 4 cm kawałki
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g ryżu jaśminowego
-
2 jajka roztrzepane
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
½ puszki kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych (ok. 100 g)
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 cm paski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1464.7 mg
Białko
35.8 g
Kalorie
1966.8 kJ /
468.3 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6, TM7)
15 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.