![Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C37096BC-EADF-4B94-8E51-968FCF6ECC39/Derivates/52C6078D-110D-4284-85DD-856F9EF2C62F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koreański sos barbecue i wieprzowina
- 350 - 400 g polędwicy wieprzowej w 1 kawałku (patrz wariant)
- 2 ząbki czosnku
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 80 g wody
- 50 g sosu sojowego
- 50 g octu ryżowego
-
1
łyżeczka skrobi ziemniaczanej
lub 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Sałatka ryżowa
- 100 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 1 - 2 kapusty pak choi, baby (ok. 200 g), pokrojone na 4 cm kawałki
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 250 g ryżu jaśminowego
- 2 jajka roztrzepane
- pieprz czarny, mielony do oprószenia
- ½ puszki kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych (ok. 100 g)
- 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 cm paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 468.3 kcal / 1966.8 kJ
- Białko
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 1464.7 mg