Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym

Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym

4.0 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • jogurtu greckiego
    200 g
  • musztardy Dijon
    10 g
  • miodu
    10 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • soli
    1 ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • wody
    1200 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    150 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
    150 g
    150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ciętej, uprzednio rozmrożonej
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    100 g
  • makaronu, suchego, typu penne pełne ziarno, Lubella
    270 g
  • ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 457.7 kcal / 1915.1 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 63.6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 906.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...