
Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
jogurtu greckiego200 g
-
musztardy Dijon10 g
-
miodu10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
wody1200 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)150 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części150 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego100 g
-
makaronu, suchego, typu penne pełne ziarno, Lubella270 g
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
457.7 kcal /
1915.1 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
63.6 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
906.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska