Wersje kompatybilne
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 200 g jogurtu greckiego
- 10 g musztardy Dijon
- 10 g miodu
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1200 g wody
- 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
150
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
lub 150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ciętej, uprzednio rozmrożonej - 100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 270 g makaronu, suchego, typu penne, pełne ziarno, Lubella
- ser parmezan, tarty, do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1915.1 kJ / 457.7 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 906.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 Min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 Min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 Min
Tiramisu na kawie zbożowej
5h 25min
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 Min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 Min
Deser z truskawkami (TM6)
20 Min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1h 10min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 Min
Omlet z fetą i szpinakiem
15min