
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
różyczek brokułu600 g
-
wody1500 g
-
oleju1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
kaszy jęczmiennej pęczak300 g
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych75 g
-
mleczka kokosowego600 g
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego30 - 45 g
-
miodu płynnego45 g
-
sosu sojowego45 g
-
masła orzechowego45 g
-
curry, mielonego3 łyżeczki
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)500 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę500 g
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
681.5 kcal /
2851.5 kJ
Białko
37.9 g
Tłuszcz
28.7 g
Węglowodany
65.4 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
559.5 mg