Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
Składniki
-
600 g różyczek brokułu
-
1500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
½ łyżeczki soli
-
300 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
75 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
600 g mleczka kokosowego
-
30 - 45 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
45 g miodu płynnego
-
45 g sosu sojowego
-
45 g masła orzechowego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
500 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Dal z kurczakiem i szpinakiem
40 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min