Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g różyczek brokułu
-
1500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
½ łyżeczki soli
-
300 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
75 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
600 g mleczka kokosowego
-
30 - 45 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
45 g miodu płynnego
-
45 g sosu sojowego
-
45 g masła orzechowego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
500 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
559.5 mg
Białko
37.9 g
Kalorie
2851.5 kJ /
681.5 kcal
Tłuszcz
28.7 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Węglowodany
65.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1h
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45min
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
1h
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1h
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1h 10min
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40min
Cytrynowe skrzydełka z ryżem z warzywami (z osłoną noża miksującego)
40min
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35min
Bułeczki na parze z szarpanym kurczakiem i salsą z awokado
45min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40min