Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte

Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte

4.6 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • de carotte coupée en morceaux
    120 g
  • d'eau
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • huîtres creuses n°3
    12
  • de gros sel pour poser les huîtres
    450 g
  • de beurre
    60 g
  • échalote (petite)
    1
  • jaunes d'œufs
    3
  • de vin pétillant, type vouvray
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 135 kcal / 559 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...