Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 g de saumon frais, coupé en cubes (3 cm)
- 2 échalotes, coupées en deux
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de vinaigre d'estragon
- ½ c. à café de pastis parfumé, type Henri Bardouin
- 2 brins d'estragon frais, effeuillés
- 100 g de chutes de saumon fumé
- 40 g de beurre mou, coupé en morceaux
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1031 kJ / 249 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Rillettes roses de thon au pamplemousse
15 Min
Rillettes aux deux saumons
1 Std.
Rillette de sardine au citron
5 Min
Rillettes aux deux saumons
40 Min
Rillettes de thon aux câpres
15 Min
Rillettes de maquereau, tomates confites et coriandre
25 Min
Pain de saumon, crème citronnée
6 godz. 15 min
Rillettes de haddock aux agrumes et aux herbes
2 Std. 15 Min
Rillettes de maquereau
1 Std. 30 Min
Terrine de saumon à tartiner
3 Std.
Tartinade au thon à l'avocat
10 Min
Rillettes de thon, échalotes et ciboulette
15 Min