Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
foie gras d'oie cru (400-500 g)
lub 1 foie gras de canard cru (400-500 g) - 20 g de pineau des Charentes
- 5 g d'armagnac
- 2 c. à café de sel
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 15 g de brisures de truffe noire
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1881 kJ / 450 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50h
Foie gras au piment d'Espelette
72 Std.
Risotto lotte et lard
50 Min
Foie gras de canard
72 Std.
Aiguillettes de saint-pierre, sauce aux coques
1 Std.
Bisque de crevettes et saint-jacques, croûtons au beurre safrané. Médaillons de cabillaud sauce Armoricaine.
50 Min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 godz. 30 min
Nage de langouste aux petits légumes et safran
1 Std.
Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux
45 Min
Foie gras farci aux figues
24h
Homard sauce newburg et purée de potiron
1 Std. 15 Min
Risotto aux morilles
45 Min