![Foie gras d'oie à la truffe Foie gras d'oie à la truffe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD32D150-28BF-47CB-A31F-B868513C0001/Derivates/6e6211b6-144f-4193-9474-9305512cfbf3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
foie gras d'oie cru (400-500 g)
lub 1 foie gras de canard cru (400-500 g) - 20 g de pineau des Charentes
- 5 g d'armagnac
- 2 c. à café de sel
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 15 g de brisures de truffe noire
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1881 kJ / 450 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aïoli traditionnel
10min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 分钟
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 Std. 30 Min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35min
Foie gras farci aux figues
24h
Langouste au combava
55min
Foie gras au piment d'Espelette
72 Std.
Sauce rouille
10min
Foie-gras mi-cuit
50ч.
Œufs basse température, artichauts et girolles
2小时
Foie gras de canard
72 Std.