Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de vin blanc liquoreux, type coteaux-du-layon
- 80 g de sucre en poudre
- 600 g de raisin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 610.5 kJ / 152.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Crème anglaise à l'orange
1 Std.
Mousse mascarpone, salade de litchis et mangue au miel
45 Min
Crème brûlée au chocolat
3h 15min
Poires farcies en papillote
35 Min
Couscous aux pêches et fruits rouges
25 Min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35 Min
Crème de roquette au chèvre
30 Min
Pannacotta au chou-fleur et truite fumée
5h
Gratin aux figues
15min
Mousse à l'abricot
3 Std. 30 Min
Terrine de chèvre à la ciboulette
4h 20min
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45 min