![Gratin de raisin en sabayon Gratin de raisin en sabayon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/233193.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de vin blanc liquoreux, type coteaux-du-layon
- 80 g de sucre en poudre
- 600 g de raisin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 610.5 kJ / 152.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Velouté de concombre glacé
10 min
Cheesecake au fromage de brebis et aux figues
25 Std. 50 Min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15min
Sabayon sucré
30min
Bouillon d'asperge vitaminé
15min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Glace à la cannelle et aux figues
12hod. 30min
Gratin de clémentine
30min
Sabayon aux raisins
15min
Glace au vinaigre balsamique, magret de canard fumé et tuile aux noisettes
3ч.
Gratin aux fruits rouges
20min
Sabayon de fruits exotiques
30min