Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil

Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil

4.8 118 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

La mousse de saint-jacques
  • de beurre pour les ramequins
    20 g
  • de noix de saint-jacques lavées
    400 g
  • œufs
    2
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • dose de safran
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
La sauce au cerfeuil
  • échalote
    1
  • de beurre
    40 g
  • de cerfeuil frais
    15 g
  • de jus de citron
    10 g
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
    220 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 488 kcal / 2021 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...