Terrine de poissons aux légumes

Terrine de poissons aux légumes

3.6 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 parts

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 150 g de haricot vert frais détaillés en dés
  • 110 g de carotte détaillée en dés
  • 150 g de filet de saumon frais, paré et désarêté
  • 3 pincées de sel et ½ c. à café, à ajuster en fonction des goûts
  • 700 g de poisson blanc sans arêtes (merlu, merlan...), coupé en morceaux
  • 2 blancs d'œufs
  • 30 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 4 brins de cerfeuil frais ciselés
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de crème liquide 35% m.g.
  • 10 g de beurre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 536 mg
Białko 25.1 g
Kalorie 920 kJ / 219.9 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...