![Gratin au sabayon et aux fruits rouges Gratin au sabayon et aux fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1117F827-DA57-406C-B549-8C5AB4029363/Derivates/6D314BE5-D0FC-4E30-9C53-CCC99F55ABF0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de vin blanc liquoreux
- 120 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 600 g de fruits rouges frais variés (fraises, cerises, framboises, mûres, myrtilles...)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 878 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble aux fruits rouges
1 Std. 15 Min
Soupe de pêche au basilic
30min
Lieu jaune à la coriandre sauce vierge
30min
Cabillaud au beurre d'agrumes
50min
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40min
Soupe de framboise aux litchis
1 Std. 15 Min
Gratin de raisin en sabayon
20min
Gratin aux fruits rouges
20min
Noix de saint-jacques, purée de panais à l'anis
40min
Sabayon de fruits exotiques
30min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55 min
Tartare de bar
10 Min