![Tourin à l'ail Tourin à l'ail](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9A7765A5-E860-4158-B54E-441A644A267E/Derivates/30905879-1c4f-406d-9047-4f5b7c837ac8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gousses d'ail
- 50 g de beurre doux
- 50 g de farine de blé
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de piment d'Espelette
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de vinaigre de xérès
- 4 tranches de pain de campagne rassis
- 30 g de graisse de canard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240 kJ / 296 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe à l'oignon
1h 10min
Potage Saint-Germain
45min
Garbure
1h 10min
Gratinée aux oignons
50min
Soupe au chou
45min
Tourin blanchi (soupe bordelaise)
30min
Soupe de mojettes et jambon de Vendée
13sa 10 dk
Soupe à l'oignon
50min
Soupe de poireau à l'irlandaise
50min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5min
Soupe à l'ail
40min
Soupe de laitue
35min