Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gousses d'ail
- 50 g de beurre doux
- 50 g de farine de blé
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de piment d'Espelette
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de vinaigre de xérès
- 4 tranches de pain de campagne rassis
- 30 g de graisse de canard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240 kJ / 296 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 min
Velouté de haricots tarbais au chorizo
12h
Soupe à l'oignon
1 Std. 10 Min
Soupe de mojettes et jambon de Vendée
13h 10min
Gratinée aux oignons
50 min
Potage Saint-Germain
45 Min
Tourin blanchi (soupe bordelaise)
30 Min
Estouffat toulousain
2h
Soupe à l'ail
40 Min
Garbure
1 Std. 10 Min
Soupe des hortillons
1h 15min
Velouté de cresson à l'ail
1 Std.