Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de viande de lapin en morceaux (le devant, avec les os. Voir "Conseil(s)")
- 20 g de beurre
- 100 g de vin blanc sec
- 200 g d'eau
- 1 c. à café bombée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de graisse de canard
- 1 c. à soupe de cognac
- 1 c. à soupe rase de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1082.4 kJ / 260.6 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12 godz.
Terrine de foies de volaille au porto
5 godz. 50 min
Pâté de lapin
2 Std. 35 Min
Pâté de campagne au foie gras
48 godz.
Rognons de veau sauce madère
20 min
Pâté de campagne
48 godz.
Terrine de campagne
4 godz. 30 min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Rillettes de porc et de canard
7 godz.
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30min
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Sauce gribiche
15min