![Rillettes de lapin Rillettes de lapin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C5384D35-7633-460E-88EC-C23A913275D8/Derivates/8579a642-39b8-4d9d-9ceb-79e91802e3c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de viande de lapin en morceaux (le devant, avec les os. Voir "Conseil(s)")
- 20 g de beurre
- 100 g de vin blanc sec
- 200 g d'eau
- 1 c. à café bombée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de graisse de canard
- 1 c. à soupe de cognac
- 1 c. à soupe rase de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1082.4 kJ / 260.6 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de canard
2h 30min
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50 min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Rillettes de porc et de canard
7 Std.
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 Min
Pâté de campagne
48 godz.
Moules à l'escabèche
24sa
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Terrine de lapin aux herbes
24sa
Rillettes de porc tradition
12sa
Foie gras de canard
72h
Pâté de pommes de terre à la viande
1 Std. 15 Min